شماره 10۹ سه نقطه را دانلود کنید : (برای دانلود روی گزینه مورد نظر کلیک کنید)
فهرست مطالب شماره 109
سرمقاله(اگر خواب بمانیم شاید اندلس تکرار شود)/مهدی ارجمند
بحث داغ حجاب/یاسر محبوب
هر دانشجوی انقلابی یک وبلاگ/ماندانا علی نژاد طیبی
با آثاری از: سمیه احمدی/ مهدی ارجمند/ یاسر محبوب/ماندانا علی نژاد طیبی
شماره 108 سه نقطه را دانلود کنید : (برای دانلود روی گزینه مورد نظر کلیک کنید)
شماره ۱۰۸ سه نقطه با آثاری از: یاسر محبوب/سمیه احمدی/ مهدی ارجمند
فهرست مطالب شماره 108
سرمقاله/مهدی ارجمند
اینجا ایران است/یاسر محبوب
ستنو علمی انجمن زیست شناسی/سمیه احمدی
پشت صحنه فعالیت های علمی و فرهنگی دانشجویان/مهدی ارجمند
فاطمه تا ابد فاطمه است/ دکتر علی شریعتی
اگر خواب بمانیم شاید اندلس تکرار شود
امیر مؤمنان علی(ع) فرمودند: «من نام عن عدوه انبهته المکاید.». کسی که در برابر دشمنش به خواب رود (از او غافل بماند) حیله های غافلگیرانه دشمن او را از خواب بیدار می کند.
این سخن اهمیت بحث دشمن شناسی و شناخت دشمن را می رساند.یعنی وظیفه یک بچه مسلمان شیعه این است که دشمن زمان خود را بشناسد و با حیله ها و نقشه های آنها آگاهی داشته باشد تا خود مورد هجوم و موثر از این حیله ها قرار نگیرد و حتی دیگران را از این توطئه ها آگاه سازد.
اما تا چند سال پیش هر گاه صحبت از تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمن در زمینه های گوناگون می شد،عده ای قد علم می کردند و فریاد می زدند که "اینها دچار توهم توطئه شده اند" و "اینها همه را دشمن می ینند" و "عصر دشمنی تمام شده و اکنون باید به فکر یک حکومت جهانی واحد و بدون مرز بود" و از این حرف ها. اما اکنون با نمایان شدن المان های مختلفی از این تهاجمات دیگر حتی نمی توان منکر آن شد.
اکنون شاهد جامعه ای هستیم که هر روزه از طرق مختلف مورد هجوم فرهنگ های بیگانگان قرار می گیرد. دشمنانی که با القا فرهنگهای توخالی و پوچ درصددند از طریق جنگ نرم ما را از فرهنگ اصیل و اسلام راستین خود دور سازند تا بتوانند راحت تر بر بدنه ی این نظام نفوذ کنند و در نهایت به اهداف جهانی خود برسند.
در حال حاضر وضعیت فرهنگی به خصوص در زمینه حجاب و عفاف درجامعه ی ما در شرایط مطلوبی نیست. عدم رعایت حریم زن و مرد به گونهای شده است که افرادی که این حدود را رعایت کنند، آدمهای بیکلاس و کسانی که این حدود را رعایت نمیکنند با فرهنگ و باکلاس به حساب میآیند.
چه شده که یک جوان مسلمان شیعه برای خودنمایی و جلب توجه دیگران و دلایل دیگر حاضر میشود امر واجب الهی و پیام صریح قرآن را زیر پا بگذارد؟ چه شده که جوان مسلمان این گونه راحت فرمان خدا را نادیده می گیرد و جذب نسخه هایی می شود که دشمنان برای او پیچیده اند.
ناگهان ما را چه شد که در جامعه ی اسلامی به جز نامی از اسلام باقی نماند و نماد ها ونمایه های اسلامی کم کم برای جوان مسلمان شیعی رنگ باخت،همان طور که در قرون وسطی در اندلس اتفاق افتاد.شاید اگر اندکی بیشتر دست بر دست بگذاریم شاهد تکرار تلخ تاریخ در اندلس خواهیم بود.شاید زنگ خطر اندلس در دل تاریخ برایمان صدایی نداشته است و شاید غروب آفتاب اسلام در اندلس ما را از خواب بیدار نکرده است که دشمن اینگونه راحت به دلهای جوانان ما رسوخ می کند و برای او و زندگی او و خوردن و خوابیدن او و حتی نفس کشیدن و پوشیدن او برنامه ریزی می کند.
از این رو است که امام علی(ع) تاکید می کند کسی که در برابر دشمنش به خواب رود حیله های غافلگیرانه دشمن او را از خواب بیدار می کند.
اندلس:کشوری در دل اروپا که نزدیک به 800 سال حکومتی اسلامی داشت و در این سالها از نظر علمی- فرهنگی، حتی از نظر شهرنشینی به رشد و شکوفایی قابل توجهی دست یافت،اما اکنون کشوری مسیحی است و صدای ناقوس کلیسا بر فراز گلدسته مسجد به جای نوای اذان موذن نواخته میشود.
در برابر علامت سوال بزرگی که در برابر غروب آفتاب اسلام در آندلس قرار دارد، 2 دلیل عمده مطرح است که عمدهترین آنها را گوستاو لوبون، مورخ، محقق و شرقشناس معتبر فرانسوی مینویسد: «دشمنان با انتشار فساد و رواج مشروبات الکلی و بیبند و باری و بالاخره بر اثر اختلافات میان زمامداران حکومت، بر مسلمانان چیره شدند و مسلمانان را به زور وادار به قبول دین مسیح کردند». کلیسا برای گسترش مسیحیت در این کشور اقدامات مختلفی انجام داد. در کتاب غروب آفتاب اسلام در آندلس آمده است: «وقف تاکستانهای بزرگ و متعدد و توزیع مشروبات حاصل از آنها به شکل رایگان در میان جوانان مسلمان و تاسیس تفریحگاههای متنوع که خدمه و کارکنان آن همگی «زیبارویان مسیحی» بودند و... از سوی صاحبان کلیسا، همگی عواملیاند که موجب ضعف اراده در میان جوانان مسلمان شد. دلیران مسلمان که به هنگام فتح آندلس با چنان ایمانی میجنگیدند که نوشتهاند، کشتیهای خود را به آتش کشیدند تا دیگر راه بازگشتی نداشته باشند، اینک در آغوش دختران زیباروی مسیحی به ضعف نشستهاند». در این کشور اسلامی، مسیحیان قراردادهایى را با حاکمان مسلمان بستند و آزادانه به ایجاد تفرجگاه و مدرسه و انجام تجارت میان مسلمانان پرداختند؛ در مدارس خود به فرزندان مسلمان، افکار دینى مسیحیت را القا مىکردند و با به گردش درآوردن دختران زیباروى مسیحى در تفریحگاهها، جوانان مسلمان را به آنجا مىکشاندند و با ترویج خرید و فروش مشروبات الکلى، مردم مسلمان را از اعتقادات دینى خود تهی مىکردند و به این طریق فساد را در پیکره جامعه اسلامى رسوخ دادند و آن را از درون تهى کردند. بدین ترتیب بود که توان مقاومت را از آنان گرفتند.و وقتی توان مقاومت را از مسلمانان گرفتند بدون تردید با کمترین هزینه ای تصرف و سیطره برآنها نیز آسان خواهد شد.
راستی داستان سرزمین ما چه شباهتی با داستان اندلس دارد.
پشت صحنه ی کارهای علمی فرهنگی دانشگاه چه می گذارد
دی ماه سال 88 بود که چند مصاحبه با فعالان علمی و فرهنگی دانشگاه انجام دادیم اما در همان زمان بود که نشریه سه نقطه درگیر مسائل مالی بود و مدتی چاپ نشریه متوقف شد تا بالاخره پس از 2 ماه تعلیق از اسفند 88 مجدداً نشریه شروع به فعالیت کرد و تا این شماره هنوز فرصت چاپ چند مصاحبه ای که با چند تن از دانشجویان فعال در زمینه های علمی و فرهنگی صورت گرفت امکان پذیر نشد.
اما دانشجویان اهل کار دانشگاه که خودشان در میدان بوده اند از فعالیت ها و مشکلات و کارهایی که انجام داده اند می گویند.صحبت های این دانشجویان هم می تواند برای اساتید و مسئولان خواندنی باشد هم برای دانشجوها.
(مصاحبه ای با خانم فتحی مسئول وقت بسیج دانشجویی انجام شد که به علت تغییر مسئول مربوطه متاسفانه چاپ آن مصاحبه مقدور نبود.در همین جا از خانم فتحی به خاطر همکاری شان و همچنین فعالیتشان در این مدت تشکر می کنیم. )
چند سطر با فعالان علمی فرهنگی دانشگاه